Ontdek de voordelen van een multifocale bril boven een leesbril

Als je ogen ouder worden, kan het zijn dat je moeite hebt met lezen of dat je zicht op verschillende afstanden niet meer zo scherp is. In dat geval kan een multifocale bril uitkomst bieden. Maar wat is een multifocale bril precies en waarom zou je deze boven een leesbril kiezen? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Wat is een multifocale bril precies?

Een multifocale bril, ook wel bekend als varifocus of progressieve bril, is een bril met glazen die correctie bieden voor zowel dichtbij als veraf zien. Dit in tegenstelling tot een leesbril die alleen correctie biedt voor dichtbij zien.

Hoe werkt een multifocale bril?

Een multifocale bril werkt door verschillende sterktes in één glas te combineren. Het bovenste deel van het glas is voor veraf zien, het middelste deel voor tussenafstanden en het onderste deel voor dichtbij zien.

De voordelen van het dragen van een multifocale bril

Een van de grootste voordelen van een multifocale bril is dat je niet steeds van bril hoeft te wisselen. Je hebt maar één bril nodig voor alle afstanden.

Comfort en gemak met een multifocale bril

Met een multifocale bril hoef je niet steeds van bril te wisselen als je van dichtbij naar veraf kijkt. Dit maakt een multifocale bril een stuk comfortabeler en gemakkelijker in gebruik dan een leesbril.

Helder zicht op alle afstanden

Een ander voordeel van een multifocale bril is dat je helder zicht hebt op alle afstanden. Of je nu een boek leest, op je computer werkt of in de verte kijkt, met een multifocale bril zie je alles scherp.

Waarom een multifocale bril boven een leesbril kiezen?

Een leesbril kopen kan een goede oplossing zijn als je alleen moeite hebt met lezen. Maar als je ook moeite hebt met zien op andere afstanden, dan biedt een multifocale bril uitkomst.

De beperkingen van een leesbril

Een leesbril is vooral bedoeld voor dichtbij zien, zoals bij het lezen of handwerken. Voor het kijken op tussenafstanden of in de verte heb je eigenlijk een andere bril nodig. Dit is waar de multifocale bril zijn meerwaarde toont.

Praktijkervaringen met een multifocale bril

Veel mensen die overstappen op een multifocale bril zijn zeer tevreden. Ze waarderen het gemak van één bril voor alle afstanden en het heldere zicht dat de bril biedt.

Tips voor het wennen aan je nieuwe multifocale bril

Het kan even duren voordat je gewend bent aan je nieuwe multifocale bril. Geef niet op, maar geef je ogen de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Na een tijdje zul je merken dat je zicht verbetert en dat je veel plezier hebt van je multifocale bril.