3x de mooiste raambekleding voor ieder interieur

Of je nu vaak buiten de deur te vinden bent of juist geniet van je tijd binnenshuis, een comfortabel thuis is voor iedereen belangrijk. Thuis is nu eenmaal de plek waar je komt na een lange dag werken, je ’s ochtends vol energie klaar maakt voor de nieuwe dag en waar veel mensen tegenwoordig ook hun werktijd deels doorbrengen. Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar een interieur dat aansluit bij jouw persoonlijkheid is van groot belang. Tijd dus om je interieur onder handen te nemen, en dat begint bij de basis. Raambekleding vormt samen met de vloer en wanden de basis van je interieur en heeft grote invloed op de uitstraling en sfeer van jouw woning. Omdat er verschillende soorten raambekleding zijn met ieder zijn eigen eigenschappen, lees je in dit artikel meer over drie populaire soorten: plisségordijnen, verticale lamellen en rolgordijnen.

 

Plisségordijnen

Een veelbesproken variant die erg gewenst is voor het raam is het plisségordijn. Omdat plisségordijnen geschikt zijn voor ieder raamtype kun je hier alle kanten mee op. Van een standaard raam tot een plafondraam en zelfs voor lichtkoepels en de veranda kun je voor plisségordijnen kiezen. Als eerst is er keuze uit standaard plissés met één laag stof of honingraat plissés met een dubbele laag stof. Daarnaast kun je de gordijnen handmatig bedienen, met een koord of elektrisch. Voor de opening wordt vaak gekozen voor top down bottom up. Dit zijn plissés die zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven zijn te openen. Zo bepaal je zelf de lichtinval en mate van privacy, ideaal dus voor iedere setting. Je kunt eenvoudig plisse gordijnen op maat laten maken door een specialist.

 

Verticale lamellen

Verticale lamellen hebben hun comeback gemaakt en worden opnieuw veel gekozen als raambekleding. Iedereen is wel bekend met de klassieke kunststof lamellen, gemaakt van PVC, maar tegenwoordig kun je veel meer kanten op met lamellen. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor exemplaren gemaakt van aluminium of de lamellen laten stofferen. Bedek hoge ramen, brede ramen en ramen met een schuine zijde zonder problemen met verticale lamellen en geniet van een klassieke uitstraling in huis. Lamellen zie je ook vaak als Raamdecoratie badkamer.

 

Rolgordijnen

Minimalistisch, stijlvol én makkelijk in gebruik: een fijn rolgordijn stelt nooit teleur. In vrijwel ieder interieur komen rolgordijnen goed tot hun recht, mede omdat er verschillende soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Ga voor verduisterende rolgordijnen voor in de slaapkamer. Hiervan is de stof de voorzien van een coating die een verduisterende werking heeft, wat bijdraagt aan een betere nachtrust. Lichtdoorlatende rolgordijnen komen juist meer van pas wanneer je natuurlijk licht naar binnen wilt laten komen en toch wilt genieten van privacy. Ideaal voor de woonkamer of werkkamer.